GrandGårdarna

TRIVSAMT BOENDE ”MITT I BACKEN” I SÄLENFJÄLLEN

Sommarprogrammet växer för varje år när allt fler upptäcker Sälenfjällen även när det är grönt i backarna. Liften i Gustavs-backen är igång, så det är enkelt att ta sig upp på fjället om man inte föredrar att gå hela vägen. Lätt vandring längs 240 km rösade leder. Vid säsong kan det vara gott om hjortron och blåbär.
sommar_bild1.jpg

Sommaraktiviteter

Vid Högfjällshotellet, på andra sidan vägen, börjar Kungsleden där den första delen är asfalterad och särskilt lättvandrad.

Cyklister i alla åldrar störtar ner för Gustav-backens preparerade och utmanande utförslöpa. Liften upp och fullt fart ner! Nu finns också Cykelvasan, d v s Vasaloppet mellan Sälen och Mora ca nio mil med sedvanliga matkontroller.

Golfentusiaster har ca 12 minuters bilfärd till Sälens Golfklubb med 18 hål, driving range och restaurang. På flera hål störs koncentrationen av utsikten över backar och fjällnatur. På väg upp till Sälen, eller hem, kan man spela nio eller 18 hål på Malungs golfbana, som slingrar längs Västerdalälven ca en halv mil söder om Malung.

Besök en fäbod! I Lindvallen finns en levande fäbod, som brukar uppskattas av fler än de minsta barnen. Välskött och med servering av bl a våfflor.

Paddling i fjällen, se salenkanot.se eller ring 0280 218 28.

Fjällfiske, Sälen erbjuder ett varierat fiske och på Sälens Fiskecenter vet man det mesta, se salensfiskecenter.se

Bäver- och älgsafari är andra aktiviteter och till Sälenfjällens Älgpark i Rörbäcksnäs är det ca 20 minuter med bil och där finns livs levande älgar, all info på salenalgen.se

Experium är öppet och har omfattande sommarprogram, se alla möjligheter på experium.se
Image
Image
Alla GrandGårdarnas stugor och lägenheter bokas genom Skistar, skistar.com/salen eller telefon 0771-84 00 00.
Har du funderingar och frågor kring GrandGårdarna är du välkommen att mejla till grandgardarna@grandgardarna.se
©2023 GrandGården. All Rights Reserved. Designed By    Guidelight